Dieven slaan toe met deze nieuwe truc: Politie wil iedereen hiervoor waarschuwen

bron: HBVL
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De laatste tijd is er een nieuwe trend aan de gang bij dieven. Zeker nu de kerstperiode eraan komt. Heel wat mensen bestellen dan weleens iets online. Dat meldt de politie. “Neem alsjeblieft onmiddellijk contact op met de politie in zulke situaties”, luidt de waarschuwing.

De politie waarschuwt voor de bezorging van zogenaamde ‘onbestelde pakketjes’. In dergelijke gevallen worden pakketjes bezorgd bij mensen die helemaal niets besteld hadden. “Op het pakketje staat wel jouw adres, maar met een andere naam. De naam van een niet bestaand persoon”, aldus de politie.

Niet veel later komt er dan een persoon aan de deur om te zeggen dat het pakketje van een vriend is en dat die zich had vergist van huisnummer. Dat is een sluwe truc om geld uit de zakken van mensen te halen.

De politie vraagt om de pakketjes niet mee te geven met deze mensen. Wel is aangewezen onmiddellijk contact op te nemen met de politie. Er volgt immers een betalingsherinnering omdat er nooit voor de bestelling betaald werd. “Jij bent dan aansprakelijk voor de kosten”, zegt de politie. “Alleen door ons op de hoogte te brengen, kan deze laffe manier van frauderen worden gestopt.”