Bekende veldrijder stopt met onmiddellijke ingang

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Philipp Walsleben kondigt zijn afscheid aan in het veldrijden. De Duitser stopt per direct. In onderling overleg verbrak hij zijn contract met Beobank-Corendon. In een persbericht legt Walsleben uit waarom hij stopt.

"Het veldrijden heeft mij heel veel gegeven, maar de laatste jaren bleven de resultaten uit”, klinkt het. “Het is frustrerend als je leeft voor je sport en de beloningen uitblijven. Vorig seizoen speelde ik al met het idee om te stoppen, maar een goeie zomer en nieuwe moed trokken mij over de streep om er nog eens volledig voor te gaan. Zonder succes."

"Na het Europees kampioenschap begon de molen in mijn hoofd weer stevig te draaien en de maandag na Gavere heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben 30 jaar en als ik mijn mogelijkheden op de weg wil ontdekken, dan kan ik geen maanden meer aanmodderen.”

Walsleben werd Europees en wereldkampioen bij de beloften. In het seizoen 2013-2014 werd hij ook tweede in de eindstand van de Wereldbeker. "Naast de behaalde titels heb ik als ‘buitenlander’ toch bijna een decennium meegedraaid in een sport die al jaren wordt gedomineerd door België en Nederland. Daar kijk ik met veel trots naar", laat hij nog weten.