VTM

Nieuwe Cedric slaat raad van Familie-collega’s in de wind: “Ik ga het toch doen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Voor Yanni Bourguignon (19) breekt er een spannend moment aan. Maandag zal hij voor het eerst te zien zijn ‘Familie’. Hij wordt de nieuwe Cédric.

“De beelden die ik al zag, stemden me tevreden. Maar die van de allereerste uitzending ontdek ik samen met enkele vrienden op groot scherm tijdens een feestje in Asse. Dat gaat toch even stressen worden”, bedenkt Yanni zich in Het Laatste Nieuws.

“Ik werd ook niet in het diepe gegooid. Voor de eerste draaidag was ik al vijf keer op de set voor lezingen en om de mensen te leren kennen. Peter Bulckaen, die Mathias speelt, coacht me ook. We ontleden alle dialogen tot op het bot.”

Kritiek
Yanni beseft dat er kritiek kan komen van de Familie-fans. “Het is altijd wennen aan een nieuw gezicht. Ik besef ten volle dat er kritiek kan komen. Sandrine verving destijds ook een andere actrice, en waarschuwde me al.” 

“In de serie doen we alsof er niks aan de hand is, maar je kan als ­kijker niet om dat andere gezicht heen. Er is me afgeraden om de sociale media te checken, maar misschien kijk ik uit nieuwsgierigheid toch even naar de positieve berichten.”