Buschauffeur van De Lijn gaat compleet door het lint. Dit is de reden voor zijn roekeloze gedrag

bron: HBVL, HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Lijn is niet te spreken over het roekeloze gedrag van één van hun werknemers. De chauffeur in kwestie verloor de controle over zichzelf tijdens een rit. Dat is volgens De Lijn echt niet goed te keuren.

Spanningen lopen hoog op
“De chauffeur was geïrriteerd geraakt na het zoveelste geval van belletjetrek op de bus”, zegt De Lijn. Dat werkte de chauffeur echt op de zenuwen. Hij besloot het gaspedaal in te duwen en negen haltes voorbij te rijden. Zonder dat er ook maar iemand mocht afstappen.

Roepen en tieren
Een passagier die het hele gebeuren van dichtbij meemaakte, legde een getuigenis af in Het Laatste Nieuws. “De chauffeur werd furieus, stond recht en vroeg al schreeuwend wie er op de bel geduwd had. Omdat niemand antwoordde, werd hij nog wat kwader. Hij liet weten dat hij pas zou vertrekken wanneer de ‘boosdoener’ zich kenbaar gemaakt had. Omdat heel wat reizigers lieten weten dat ze naar huis wilden, is hij uiteindelijk toch opnieuw vertrokken. Maar groot was onze verbazing toen hij - hoewel verschillende mensen op de bel geduwd hadden - niet meer stopte aan de haltes.”

Excuses
De Lijn betreurt het incident enorm. “In zo’n geval kan hij bijstand vragen aan de dispatching. Maar dat deed hij niet. Een fout waar we hem al op gewezen hebben”, zegt woordvoerder Sara Jane Deputter van De Lijn. De Lijn wil zich in zijn naam dan ook verontschuldigen aan alle reizigers tijdens die bewuste busrit.