Adoptieouders van 17 maanden oude Manaël krijgen hartverscheurend nieuws te horen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
De adoptieouders van de 17-maanden oude Manaël hebben verschrikkelijk nieuws gekregen. Het nieuws slaat bij hen in als een bom.

De rechter besliste dat Manaël terug naar zijn biologisch moeder moet. De kleine Manaël leeft intussen al zo’n 1,5 jaar bij zijn adoptieouders. Hij woont er al sinds vijf dagen na zijn geboorte. “De biologische moeder, een vrouw van Mexicaanse afkomst die met haar familie in België woont, was overtuigd: zij kon niet voor haar kind zorgen, ze was blij dat wij dat wel konden”, zegt papa Michaël in Het Nieuwsblad.

Biologische familie
Alles ging goed tot de biologische familie zich in maart 2017 zich met de zaken gingen bemoeien. “Ze hebben hun dochter onder druk gezet om Manaël terug te halen”, merken de adoptieouders op. “Ze deed dat ook en kreeg gelijk van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel en ook in beroep.”

Uitzonderlijk
Steunpunt Adoptie spreekt van een uitzonderlijk verhaal maar het gebeurt soms wel dat een moeder zich kan bedenken. Een biologische mama heeft, na de indiening van het verzoekschrift bij de rechtbank, zes maanden de tijd om het kind terug te eisen.

Nachtmerrie
Voor de adoptieouders is dit een grote nachtmerrie. “Een schande”, vinden Manish en Michaël. “Die familie heeft ons lastiggevallen, gestalkt zelfs. Ze probeerden Manaël letterlijk af te nemen van ons. Dat interesseerde de rechter niet, hij deed zelfs geen sociaal onderzoek naar hen. Hij zei gewoon: de wet is de wet, de adoptie stopt hier.”

"Kunnen ons kind toch niet zomaar afgeven?"
“We kunnen ons kind niet zomaar afgeven. Manaël kent enkel zijn papa's. Hij spreekt hooguit een paar woordjes Frans, en plots moet hij naar een gezin dat een andere taal spreekt. Dat kan toch nooit goed zijn voor hem? Voor de tweede keer in zijn korte leven wordt hij verlaten.”

Tags adoptie