VTM-nieuwsanker Birgit van Mol haalt fel uit: "De mensen denken dat"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Birgit van Mol (49) presenteert al jarenlang trouw het ‘VTM Nieuws’. Het nieuwsanker staat tevens voor een nieuwe uitdaging in haar carrière. Wie dacht dat nieuwsankers gespaard blijven van negatieve commentaar heeft het mis. Nu van Mol voor een nieuwe uitdaging staat, vindt ze het tijd om de negatieve reacties te weerleggen.

Kijkers hoeven niets te vrezen. Birgit van Mol zal VTM niet verlaten, maar gaat gewoon een niewe uitdaging aan binnen de zender. Birgit zal het nieuwe gezicht worden van ‘Telefacts’. Ze zal er Julie Colpaert vervangen die met zwangerschapsverlof gaat. 

Het nieuwsanker is dus niet van plan om te stoppen. “Ik zal ‘Telefacts’ blijven combineren met ‘VTM Nieuws’. Er zal wel wat ruimte vrijgemaakt worden, zodat ik beide taken perfect kan uitvoeren.” Nieuwsanker zijn zit als het ware in haar bloed. “Ik ben dolgraag nieuwsanker, da’s elke dag van nul beginnen”, klinkt het.

Van Mol krijgt ook weleens negatieve reacties die ze écht beu is. “Ook al zijn er nog steeds mensen die denken dat wij alleen maar binnenkomen om ons te laten schminken en dan teksten af te lezen. Wij schrijven onze teksten zelf, in samenspraak met de journalisten”, zegt ze kordaat.