Dochtertje ziet hoe vader recht voor haar ogen wordt doodgereden: Antwerpse rechter neemt nu verrassend besluit

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Foter
De feiten dateren al van vorig jaar, maar vandaag verscheen Jan V.H. (30) uit Wetteren voor de politierechter in Antwerpen.

Het slachtoffer had zijn wagen geparkeerd aan de frituur die hij uitbaatte. Hij zette zich aan de kant om zijn dochtertje uit de wagen te halen, toen hij plots werd aangereden door een wagen. En dat recht voor de ogen van zijn dochtertje en zwangere echtgenote.

De man raakte zwaargewond, maar het dochtertje bleef ongedeerd. De hulpdiensten probeerden hem nog ter plekke te redden, maar tevergeefs.

De bestuurder Jan V.H. verklaarde eerder al dat hij het slachtoffer echt niet gezien had. Hij had een knal gehoord en dacht eerst dat hij een spiegel had geraakt. Toen hij stopte, zag hij wat er echt aan de hand was. De man verwittigde meteen de hulpdiensten.

De verkeersdeskundige vermoedt dat Jan V.H. uit Wetteren wat verstrooid was en daarom het slachtoffer niet had gezien. De man krijgt nu een opschorting van zijn straf. “Gelet op dit alles komt een opschorting voor een termijn van drie jaar gepast voor”, oordeelt de rechter.