Roger De Vlaeminck haalt zwaar uit naar Wout Van Aert

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Wout Van Aert kan alvast niet op de steun van Roger De Vlaeminck rekenen. De oud-renner haalt zwaar uit naar de veldrijder.

Van Aert is bijna even goed als van der Poel, maar het ontbreekt hem aan snelheid", zegt De Vlaeminck in gesprek met Humo. "Van der Poel heeft een enorme versnelling, hij kan in geen tijd optrekken. Van meet af aan maakt hij zijn tegenstanders kapot. Ik denk ook dat Van Aert er niet genoeg voor doet. Net omdat hij die pure snelheid mist. En met snelheid kun je het hele veld uiteen rijden. In mijn tijd werd er nog hard getraind."

De Vlaeminck pakt er nog graag mee uit. "Ik deed vroeger zes trainingssessies per dag", legt hij uit. "Om zes uur ‘s ochtends ging ik met trainer Georges Debbaut naar de duinen. Kwartiertje opwarmen, kwartiertje duinen op sprinten en kwartiertje uithouding: lopen in het zand. Om halfnegen ging ik turnen: buikspieren, rugspieren, lenigheid. Daarna reed ik 120 kilometer op de weg, met wat intervalspurten tussendoor. Soms reed ik daarna nog achter de derny: dan probeerde ik aan 60 per uur uit het wiel te komen en naast de brommer te rijden. Eventjes, om mijn pure snelheid te trainen"