Politie ziet opvallende trend in het criminele milieu en wil iedereen hiervoor waarschuwen

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is iets opvallends aan de gang. Dat meldt de politie aan VTM Nieuws. Via enkele tips wil de politie voorkomen dat het nog vaker voorkomt.

De politie ziet een jaarlijks terugkerende trend waarover ze de mensen vooral bewust willen maken. Eens het vroeg donker wordt, stijgt het aantal inbraken. “Wij denken dat de omschakeling naar het winteruur er iets mee te maken heeft”, zegt woordvoerster van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad Dorien Baens aan VTM NIEUWS. “Het wordt vroeger donker en veel inbraken gebeuren dan ook in de vroege avond. Mensen zijn dan vaak niet thuis, dus hebben inbrekers een goeie kans.”

“Een goeie beveiliging begint aan de buitenkant van je huis. Zorg voor schrikverlichting, maak dat je ramen en deuren goed zijn afgesloten als je het huis verlaat en laat je ramen niet op kipstand staan”, zegt Baens.

“Mensen laten vaak hun portefeuille in hun handtas zitten en zetten die gewoon op tafel. Of vaak ligt er huishoudgeld in een potje dat op het aanrecht staan. Ze laten hun portefeuille ook vaak heel zichtbaar liggen, zoals op de kast”, zegt Baens die aanraadt om zo weinig mogelijk geld in huis te hebben.

Tags