VTM

Nina (16) haalt fel uit naar dakloze in ‘Project Axel’: “Als hij dat niet had gedaan, had mama nog geleefd”

bron: Dag Allemaal, Facebook
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video Vier
Toen het tienermeisje naar de eerste aflevering keek van het VIER-programma ‘Project Axel’ geloofde ze haar ogen niet. Dakloze Dirk kreeg maar liefst 10.000 euro. Volledig onterecht. Zo vindt Nina die met een schokkend verhaal naar buiten komt.

“Een prachtig programma dat mensen met weinig kansen een nieuwe kans geeft om een nieuw leven op te starten. Een prachtig initiatief. Totdat er iemand genaamd “Dirk” op televisie verscheen. De man die godverdomme mijn moeder had belogen, bedrogen, bestolen en haar in schulden achtergelaten heeft. Mijn moeder die een paar jaar geleden gestorven is aan zelfmoord. Hij was niet eens op haar begrafenis”, schrijft Nina op sociale media.

“Dirk ging zogezegd elke dag werken. Maar als mama weg was, keerde hij naar huis terug en hing hij de hele dag in de zetel”, vertelt ze aan Dag Allemaal. “Telkens als mijn moeder naar zijn loon vroeg, volgde er een uitvlucht: er was ‘een probleempje’, het zou ‘later gestort worden’.” De situatie werd ondraaglijk voor de moeder van Nina die zelfmoord pleegde.

“Op tv doet hij zich voor als een sympathieke man. Nu gebruikt hij haar naam om gans Vlaanderen een leugentje wijs te maken. Om zijn verhaaltje “nog zieliger” te maken zodat hij dat geld kan krijgen. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik dit op tv zag. Een regelrechte steek in het hart. Mijn moeder haar naam die misbruikt wordt voor het geld”, besluit ze op Facebook.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be