Wout van Aert is het kotsbeu: “Ik ben daar niet gelukkig mee”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kopman Wout van Aert is niet bepaald gelukkig. Daar heeft hij een grondige reden voor.

Wout Van Aert en manager Nick Nuyens van Veranda’s Willems-Crelan hebben een conflict met elkaar. Van Aert is dus écht niet gelukkig bij zijn huidige ploeg. Via een mail aan Nuyens probeert Van Aert dat duidelijk te maken met een waslijst aan dingen die volgens hem dringend moeten veranderen. Die aanpak werd niet geapprecieerd door Nuyens.

De frustraties van Van Aert hebben vooral te maken met de logistieke aanpak van de cross. De juiste mensen staan volgens hem niet op de juiste plaats. Ook de ‘trage’ fietsen van Felt vormen een punt van discussie. Er zouden heel wat technische problemen zijn waarvan de renners het slachtoffer zijn. Van Aert is het kostbeu en vindt dat het management eindelijk zijn verantwoordelijkheid moet nemen tegenover de rest van de ploeg.

Gisteren deed bovendien een roddel razendsnel de ronde: Van Aert zou naar Lotto-Soudal transfereren. “Dat klopt niet”, zegt de renner nu. Lotto-Soudal heeft immers geen budget voor een extra renner van topniveau en bovendien staat van Aert nog onder contract tot en met 2019 bij zijn huidige ploeg. “Laat ik het hierop houden: ik ben inderdaad niet honderd procent gelukkig met de ploeg”, aldus Van Aert.