Opnieuw heel onrustwekkend nieuws uit Brussel over gevaarlijke groeperingen: “Bijzonder alarmerend”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is opnieuw heel onrustwekkend nieuws uit Brussel. Daar vindt morgen opnieuw een betoging plaats en dit keer van gevaarlijke groeperingen.

“Progressieve groeperingen” hebben opgeroepen om morgen te manifesteren tegen “het politiegeweld van de voorbije weken”. Ze zijn er niet over te spreken dat de politie geweld gebruikte tegen feestende Marokkaanse supporters. “Het geweld van enkele jongeren dat daaruit volgde, is te verklaren door het feit dat die jongeren op alle niveaus gediscrimineerd worden. Ze hebben geen goede socio-economische vooruitzichten, stoten op repressie van de politie en op racisme dat gebanaliseerd wordt”, luidt het. Verder halen ze ook uit naar minister Koen Geens en staatssecretaris Theo Francken.

De veiligheidsdiensten vrezen het ergste. “Dit is echt bijzonder alarmerend”, zeggen ze. “We vrezen net dat er geweld tegen de politie uitgelokt zal worden. Deze groep staat net daarom gekend bij de ordediensten. Ook de burgemeester is op de hoogte van de risicobetoging. Bij de politie wachten ze zijn orders af.”

Burgemeester Philippe Close (PS) is het buitensporig geweld beu en zegt dat hij hard zal optreden. Hij gaat vandaag met de politiediensten overleggen.