Anuna De Wever: “Corona is het gevolg van hoe het klimaat mismeesterd is”
PMN
Anuna De Wever: “Corona is het gevolg van hoe het klimaat mismeesterd is”
Foto: Photonews

Anuna De Wever wil meer zorg en aandacht voor het klimaat. Doen we dat niet, gaan we daar volgens haar allemaal de gevolgen van dragen.

De voorbije week gingen we gebukt onder een extreem lange hittegolf. “Europa heeft dan nog de luxe van de minste last van alle continenten. Er is zoveel aan de gang waar geen haan naar kraait: enorme bosbranden in Kenia, een Canadese ijskap die in sneltempo wegsmelt,... Een half miljard mensen zullen tegen 2050 - dat is binnen 30 jaar al, hé - op de vlucht zijn voor het ondraaglijke klimaat”, verklaart Anuna De Wever in Het Laatste Nieuws.

Anuna zegt ook dat het corona ook deels te maken heeft met het klimaat. "Corona is ook een gevólg van hoe het klimaat is mismeesterd. Door de natuur kapot te maken is de bevolkingsdichtheid groter, krijgen virussen meer vrij spel. Er is de illegale jacht op wilde diersoorten voor voeding, wat virussen doet overspringen. Ik lees over sluimerende virussen in de gletsjers van Tibet, in het ijs op Antarctica, waarvan men niet wéét welke pandemieën ze kunnen veroorzaken’ 

‘Corona is verschríkkelijk. Echt waar. Mensen sterven. Maar het is ook een beetje karma. Letterlijk: de consequentie van eerder gesteld gedrag. Al vind ik absoluut niet dat de wereld corona verdient. Níemand zou mogen lijden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.