Birgit Van Mol op haar hoede: “Hoop dat als hij alleen thuis is met René, er niets zal gebeuren”
PMN
Birgit Van Mol op haar hoede: “Hoop dat als hij alleen thuis is met René, er niets zal gebeuren”
Foto: Photonews

Het is al lang geen geheim meer dat Birgit Van Mol haar man René ernstig ziek is. Al gaat het nu wel wat beter met hem.

Otis kreeg op z’n tiende te horen dat hij misschien afscheid moest nemen van zijn vader. “Onlangs begon hij daar zelf nog over. Hoewel hij toen wel bezorgd was over z’n papa, besefte hij blijkbaar op dat moment niet hoe dicht René bij de dood stond”, reageert Birgit Van Mol in Dag Allemaal.

“Wanneer je papa in het ziekenhuis ligt met nog maar één long, dan weet je als kind wel dat het niet goed gaat. Maar de precieze ernst is pas later tot hem doorgedrongen. Nu ziet hij goed wanneer het beter gaat of net niet. Gelukkig hebben wij veel humor, daar kan je al veel zwaarte mee wegnemen.”

Alleen thuis met René
“Otis stelt het goed, hij heeft nog genoeg ontspanning en doet nog veel met zijn vrienden. Ik wil een kind van zijn leeftijd ook niet te veel verantwoordelijkheden geven. Dat hij niet op zijn twintigste moet zeggen dat alles altijd alleen maar rond z’n vader draaide en niemand ooit oog had voor hem.”

"Als hij alleen thuis is met René, hoop ik telkens dat er niets gebeurt. Otis kende al op jonge leeftijd het telefoonnummer van de ambulance, dat wel. En ik neem hem geregeld ook bewust mee op wandel met de hond. Dan praten we over wat hem bezighoudt, wie zijn vrienden zijn, wat hem boeit, wat hij allemaal volgt op de sociale media…”

Meer nieuws

Meer nieuws

.