Bart De Wever stelt vrouw en kinderen teleur: “Ze kan er niet om lachen en pijnlijk voor de kinderen
PMN
Bart De Wever stelt vrouw en kinderen teleur: “Ze kan er niet om lachen en pijnlijk voor de kinderen
Foto: Photonews

Bart De Wever had dit jaar vakantieplannen. Die zijn allemaal in het water gevallen, tot grote ergernis van zijn gezin.

“2020 stond bij ons aangestipt als het jaar van dé grote Wiedergutmachung op vakantievlak. En omdat we nu toch een vakantiebudget van drie jáár hadden, zouden we in juli een grote reis naar het Midden-Oosten maken”, legt Bart De Wever uit in Het Laatste Nieuws. 

“Wadi Rum en Petra in Jordanië, Jeruzalem, Akko en Massada in Israël. Alles was geboekt. En dan kwam Covid-19 en annuleerde Transavia onze tickets. Wég dure reis.”

Gelukkig was er een plan B. “Met de auto naar Toscane, waar we zouden verblijven in een paradijselijk huis mét zwembad van een goeie vriend. Met Paul Magnette, met wie ik in het geheim al gesprekken voerde voor een regering, had ik zelfs afgesproken dat we van 3 tot 10 augustus zouden vrijhouden voor familiaal verlof. 'On en avait besoin.' 

Maar toen stelde koning Filip op 21 juli Bart De Wever en Paul Magnette aan als preformateurs en dus kon ook die vakantie niet doorgaan.

Geen applaus
“Hoe dat thuis aankwam? Ik ga niet ontkennen dat dit er de keer te veel aan is. Ik heb geen applaus gekregen. Mijn vrouw kan hier absoluut niet meer mee lachen. Dat die reis naar het Midden-Oosten wegviel door corona, daar kan natuurlijk niemand iets aan doen. “

“De vervangvakantie in Italië annuleren, kwam bij mijn kinderen een pakske pijnlijker aan. Dat vonden ze echt héél erg. Tja, aan dat huis staat dan ook een zwembad, hé."

Meer nieuws

Meer nieuws

.