Marc Van Ranst onthult hoe hij zen blijft: Dit is zijn trucje
Marc Van Ranst onthult hoe hij zen blijft: Dit is zijn trucje
Foto: Photonews

Marc Van Ranst is viroloog van beroep. Hij is dan ook erg vaak op televisie als expert te zien tijdens de huidige coronapandemie.

De dagen van Marc Van Ranst zijn tegenwoordig volledig gevuld. Overal wordt zijn mening gevraagd over alles wat te maken heeft met corona. Om op zo’n hectische momenten zen te blijven heeft hij zo zijn trucjes.

“Alles waarmee ik bezig ben of bezig moet zijn, zit bij mij in aparte doosjes”, onthult de viroloog in Het Laatste Nieuws. Vakantie, thuis, pers … Het zijn allemaal verschillende doosjes “En mijn werk … dat zijn zo’n tweehonderd doosjes.”

Eén doosje per keer

“De truc is dat er in mijn hoofd altijd maar één van die doosjes tegelijkertijd geopend is. Anders word je zot. Dus ik ben altijd maar met één ding tegelijk bezig.”

“Ik heb ook een heel speciaal doosje: de nothing box of het lege doosje. Wanneer ik mijn hoofd helemaal moet leegmaken, trek ik dat open. Als je me dan vraagt waar ik op dat moment aan denk, dan zeg ik ‘aan niks’.” Benieuwd of het zo makkelijk is dan dat Marc het doet klinken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.