Marc Van Ranst wil dit vermijden: “Komt wel heel dicht bij de hel”
PMN
Marc Van Ranst wil dit vermijden: “Komt wel heel dicht bij de hel”
Foto: VTM

Marc Van Ranst heeft nog niet veel vakantie gehad. De populaire viroloog heeft zijn handen meer dan vol met het coronavirus.

Marc Van Ranst denkt met heimwee terug aan zijn kindertijd. "Met mijn ouders (vader was onderwijzer, moeder was verkoopster in een kledingboetiek, red.) en mijn jongere broer Wim gingen wij vroeger vaak naar Sint-Idesbald en Oostduinkerke, met hun brede stranden”, blikt hij terug in Het Laatste Nieuws.

“Het zijn nog altijd de badsteden waar ik het liefste kom. De meeste zomers als kind speelden zich ook af bij onze grootouders in Zogge en in Bornem. Ik kon mij geen plezantere vakanties indenken. Koerske rijden met mijn broer en mijn vrienden, kampen bouwen en véél kattenkwaad uithalen.”

Strand
Maar op het strand zal je Marc niet zien. "Laat het uit, ja", lacht hij. "Sinds Milo er is, ben ik risico-avers geworden en houden we het op autovakanties naar de Belgische kust, de Ardennen of de Waddeneilanden. Maar op een strand of aan een zwembad gaan liggen? Nee, dat komt voor mij héél dicht bij de hel.” 

“Dát en binnenspeeltuinen. Al dat gejengel en lawaai. Ik ben doorgaans een heel rustig en standvastig iemand, maar dáár zou ik nu eens nerveus van worden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.