Bart De Wever gaat inbreker te lijf met luchtkarbijn
PMN
Bart De Wever gaat inbreker te lijf met luchtkarbijn
Foto: Photonews/Instagram

Het was donderdagnacht hoogspanning bij de woning van Bart De Wever. Daar dook plots een inbreker op.

Bart De Wever woont met zijn vrouw en vier kinderen in Deurne. "Het was mijn jongste dochter die mij rond 3 uur wakker kwam maken met de melding dat ze in onze tuin een man met een zaklamp had gezien”, legt de burgemeester van Antwerpen uit in Het Laatste Nieuws.

“Ze was op haar beurt gewekt door onze kat Sabou - een bang beestje - die bij haar op de kamer slaapt en die de indringer eerst had gezien, waarna hij was beginnen te miauwen.” 

“Uiteraard ben ik onmiddellijk opgestaan. Ik keek door het raam van haar kamer, maar zag niks verdachts. 'Papa, maar ik heb hem écht gezien, hij is onder het terras gekropen.' Dan ben ik toch maar gaan kijken. In mijn boxershort en op mijn Adidas-sloefkes. En met een luchtdrukkarabijn dat ik vorig jaar speciaal heb gekocht - perfect legaal, voor alle duidelijkheid met de bedoeling om mijn gezin te kunnen verdedigen in geval van nood.”

Niet leuk
”Want ik heb hier al zoveel meegemaakt: een bijl door het venster, een varkenskop op de oprit, poederbrieven, uitwerpselen in de brievenbus, kapotte autoruiten, mensen 's nachts aan de deur... Ik ben ook al zo dikwijls met de dood bedreigd." Uiteindelijk kon De Wever de inbreker bedwingen met zijn luchtkarbijn.

“Hij sprak gebrekkig Nederlands, maar uit zijn woorden kon ik wel opmaken dat hij heel goed wist dat hij bij de burgemeester in de tuin zat. En hoe ik mij daarbij voel? Leuk is dat niet, natuurlijk. Maar ik wil het nu ook niet dramatiseren”, besluit De Wever.

Meer nieuws

Meer nieuws

.