Dit is de echte reden waarom Harry en Meghan het Verenigd Koninkrijk verlieten
Dit is de echte reden waarom Harry en Meghan het Verenigd Koninkrijk verlieten
Foto: Photonews

Prins Harry en Meghan Markle zetten januari een stap terug uit het Britse koningshuis. Dat gebeurde volledig vrijwillig.

Binnenkort komt de biografie ‘Finding Freedom’ uit over prins Harry en Meghan Markle. Uit een voorproefje in The Times wordt duidelijk dat het koppel weggepest werd uit de Britse monarchie en stikjaloers was op prins William en Kate Middleton.

Anne Saenen, correspondente Verenigd Koninkrijk bij RTL Nieuws, vertelt: “Harry en Meghan voelden zich volgens de schrijvers niet serieus genomen door Buckingham Palace. Niemand binnen de paleismuren steunde hen. Ook Meghan zou er alles aan gedaan hebben om in de smaak te vallen bij de Britse royals, maar dat wilde maar niet lukken.”

Niet Meghan, wel Harry

Hoewel steeds beweerd wordt dat Meghan de reden van de breuk met het koningshuis is, was het volgens de schrijvers juist Harry die op het vertrek aanstuurde. Een verzuurde relatie met William zou daarin ook een handje geholpen hebben.

William zou zich namelijk arrogant hebben gedragen ten opzichte van Meghan. Tegen zijn broer zou hij destijds gezegd hebben: “Neem genoeg tijd om dit meisje te leren kennen”. Bij Harry schoten de woorden ‘het meisje’ echter in het verkeerde keelgat. Sindsdien is de relatie tussen de broers niet meer wat het geweest is.

De biografie ‘Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of A Modern Family’ van auteursduo Omid Scobie en Carolyn Duran verschijnt op 11 augustus.

Meer nieuws

Meer nieuws

.