Lynn Wesenbeek doet opvallende uitspraak over ontslag: “Zo oneerlijk”
Lynn Wesenbeek doet opvallende uitspraak over ontslag: “Zo oneerlijk”
Foto: Photonews

Lynn Wesenbeek was een van de boegbeelden van VTM. Van 2004 tot 2012 was ze nieuwsanker bij het VTM-Nieuws.

In 2012 werd Lynn Wesenbeek de (media)laan uitgestuurd na jaren trouwe dienst als ‘leading lady’. “Ik ging met veel plezier naar mijn werk bij VTM, ik was 25 toen ik één van de pioniers van de zender werd. Schitterende jaren”, vertelt ze in Dag Allemaal.

“Tot het op mijn vijftigste plots ophield. Het voelde zoals bij een echtscheiding: een verbintenis die na jaren ophoudt te bestaan”, gaat ze verder. “In het geval van VTM was er geen enkele reden voor, tenzij het ‘ouder worden’.”

“Vrouwen kampen daarin nog te vaak met ongelijkheid. Dat is oneerlijk, maar ik heb getracht om die boosheid om te zetten in iets positiefs. Ik wou iets doen met wat mij en anderen overkwam, ik ben gaan hameren op de beeldvorming in de media en schreef het boek ’50 tinten wijs’.”

Momenteel zetelt ze, als vertegenwoordiger van de liberale partij, in de raad van bestuur van de VRT. “Ondertussen weet ik ook dat voor elke deur die sluit, er een nieuwe opengaat. Je mag wel de moed niet verliezen. Creëer voor jezelf vooruitzichten, hoe klein ook.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.