Valerie De Booser en Birgit Van Mol nemen deel aan nieuwe challenge
Valerie De Booser en Birgit Van Mol nemen deel aan nieuwe challenge
Foto: Instagram

Op Instagram lijkt een nieuwe trend geboren. Heel wat vrouwelijke BV’s namen ondertussen al deel aan de challenge, maar de achterliggende betekenis is erg triest.

De challenge is volledig gericht op vrouwen die elkaar steunen en moed inspreken. De bedoeling is om een zwart-wit foto van jezelf te posten met verschillende hashtags zoals #challengeaccepted, #womensupportingwomen en #womenempoweringwomen.

Verschillende BV’s namen ondertussen al deel aan de challenge en nomineerden elkaar maar al te graag om hetzelfde te doen. Zo werden onder anderen nieuwsanker Birgit Van Mol, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Valerie De Booser al getagd.

Valerie De Booser had nog enkele hartelijke woorden voor de vrouwen in haar leven. “Bedankt aan al de prachtige vrouwen die mij genomineerd hebben … Ik zie jullie, ik begrijp jullie. Laten we er allemaal samen voor gaan!”

De challenge ontstond als een manier om de moord op een Turkse vrouw aan te klagen. Turkije heeft een van de hoogste femicide-cijfers ter wereld.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Challenge accepted. @valeriedebooser @kristelverbeke 🖤 #womensupportingwomen

Een bericht gedeeld door Karen Damen (@karendamen) op

Meer nieuws

Meer nieuws

.