Sabine Hagedoren heeft goed nieuws: “Tropische temperaturen op komst”
Sabine Hagedoren heeft goed nieuws: “Tropische temperaturen op komst”
Foto: VRT

Deze voormiddag kregen we al enkele buien over ons heen, maar in de namiddag kwam de zon er stilaan door. De tweede helft van de week belooft ons opnieuw warmere temperaturen.

“Vanavond en vannacht starten we met opklaringen, maar later komen meer wolken opdagen vanaf het westen en misschien valt daar dan plaatselijk een beetje neerslag uit”, vertelt Sabine Hagedoren bij VRT. “Het kan ook nevelig worden en het wordt ook een zachte nacht met temperaturen tussen 14 en 18 graden.”

“Morgen krijgen we geregeld zonneschijn te zien met lokaal misschien een drupje. In de loop van de dag komt de zon er stilaan meer door en zitten we in frissere lucht met temperaturen rond 22 graden.”

“Ook voor overmorgen gaan die temperaturen niet al te hoog oplopen: 21 graden, zon en wolken. Daarna gaan die temperaturen toch de hoogte in en gaan we zelfs naar tropische warmte. Donderdag wordt het 26 graden en tegen vrijdag zelfs lokaal tot 30 graden.”

“In de loop van zaterdag verhoogt stilaan de kans op een lokale plensbui, al dan niet met donder en bliksem erbij. Voor zondag houden we het op wisselvallig weer met kans op een bui en opnieuw koeler met 22 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.