Luc Steeno krijgt de tranen in de ogen: “Komt door wat ik een donkere jongen zag doen”
PMN

Luc Steeno scoorde in de jaren ‘90 zijn grootste hits. Hij staat nog steeds op het podium, al zal het nu wel iets minder zijn door het coronavirus.

Luc Steeno heeft onlangs iets ontroerend meegemaakt. “Ik ging naar de kerk van Jette”, legt de zanger uit in Primo. “De pastoor daar is een jeugdvriend van me. Op weg naar de kerk passeerde ik zoals altijd een moslimbakkerij.”

“Bij de bakkerij aangekomen, word ik aangesproken door een donkere jongen. Hij vraagt me of ik geen koek voor hem wil kopen. Hij had honger. Maar ik had geen cash geld op zak, je moet tegenwoordig overal contactloos betalen.”

“Ik had amper meer dan twee euro in mijn broekzak, dus ik zeg hem: ‘Als ik hier met mijn kaart kan betalen, koop ik enkele koeken voor je.’ Ik ga die winkel binnen en zie een betaalterminal staan, je kon er dus met de kaart betalen.”

Betalen
“Ik roep die jongen binnen en ik zeg: ‘Kies maar’. Hij koos twee croissants en dolgelukkig zag ik die jongen met zijn koeken de bakkerij buitenstappen. Nadat hij me uitgebreid had bedankt. Die mevrouw van de bakkerij zag het hele tafereel gebeuren en stelde voor dat zij die koeken zou betalen, maar ik zei dat het niet hoefde. ‘Ik betaal die koeken met plezier.’

“Wel - en nu moet ik opletten dat ik niet begin te wenen want dat grijpt me echt aan -, maar voor de rest van de dag heb ik met een supergevoel rondgelopen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.