Evy Gruyaert stopt met presenteren op radio om deze verrassende reden
Evy Gruyaert stopt met presenteren op radio om deze verrassende reden
Foto: Photonews

Evy Gruyaert kennen we vooral als presentatrice op tv-zender VIER en radiozender Nostalgie. Ze stopt met presenteren op de radio om een opmerkelijke reden.

Evy Gruyaert wist altijd al dat ze anders was, maar nu vermoedt ze dat ze een Autismespectriumstoornis heeft. “Elk aspect van het leven wil ik volledig snappen en doorgronden. Altijd en overal”, geeft ze openhartig toe in Techmag van Magali De Reu.

Ook haar zoontje Alec kreeg de diagnoses ASS en ADHD. “Ik herken heel veel dingen van mezelf in hen, maar hij is niet raar en die boodschap wil ik hem ook meegeven. Hij is anders, maar dat is oké en normaal.”

“Het nadeel dat mensen met een ontwikkelingsstoornis hebben is dat de meerderheid van de samenleving anders is, maar dat als normaal wordt beschouwd. Waarom kunnen er niet verschillende soorten normaal bestaan?”

“Ik heb meer energie dan anderen, maar ik moet heel bewust kiezen hoe ik die spendeer”, gaat Evy verder. “Kiezen is dus niet verliezen, maar ik moet voldoende kunnen ontprikkelen. Ik kon vroeger moeilijk nee zeggen en mijn grenzen afbakenen. Dat probeer ik nu anders te doen. Dat is één van de redenen waarom ik momenteel even stop met presenteren op de radio.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.