Vreselijk voor prinses Amalia: “Misdadig wat er nu gebeurt”
PMN
Vreselijk voor prinses Amalia: “Misdadig wat er nu gebeurt”
Foto: Photonews

Prinses Amalia is hét gespreksonderwerp in Argentinië. Ze prijkt daar met haar moeder koningin Maxima op de cover van het tijdschrift ‘Caras’.

Het tijdschrift noemt Amalia een ‘plussize model’. Het veroorzaakt een storm aan kritiek. Er staat ook nog te lezen dat Amalia gepest werd maar de onvoorwaardelijke steun heeft van haar ouders. Kortom, aldus het blad, ‘een prinses die haar puberteit zonder taboes beleeft en haar figuur van echte vrouw verdedigt’.

Lala Pasquinelli van de organisatie ‘Mujeres que no fueron tapa’ (Vrouwen die de voorpagina niet halen) is woedend. “Wat is een’ plussize’-look? Het nieuwe eufemisme om te zeggen ‘dik’?”, citeert Shownieuws haar.

Pasquinelli vindt het niet kunnen dat Amalia alleen wordt beoordeeld op haar uiterlijk. “Daar hebben vrouwen hun hele leven mee te maken, dat iedereen het recht meent te hebben om een deel van ons lichaam als verkeerd, mislukt of lelijk aan te duiden.” Op sociale media wordt het artikel ‘beledigend’, ‘misdadig’ en ‘gewelddadig’ genoemd.

Meer nieuws

Meer nieuws

.