Frank Deboosere voorspelt weinig goeds: “Actieve regenzone en ook nog dit”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag was het weer ons goed gezind. Temperaturen rond 24 en lokaal zelfs 25 graden en weinig wind zorgden voor echt zomerweer.

“In de loop van de nacht komt er meer en meer bewolking en op het einde van de nacht stijgt de kans op een bui in het westen van het land”, legt Frank Deboosere uit bij Radio 2.

“Deze nacht ligt de temperatuur rond 15 graden. Op vrijdag trekt een zwakke regenzone over ons land. In de namiddag wordt het opnieuw meestal droog in het westen met temperaturen van 22 en 23 graden.”

“Zaterdag krijgen we opnieuw temperaturen van 24 tot lokaal 25 graden, maar de bewolking zal gedurende de dag toenemen met een actieve regenzone en eventueel onweer in de nacht van zaterdag op zondag tot gevolg.”

“Zondag en maandag stijgt de temperatuur opnieuw tot 24 graden met kans op wisselende bewolking en eventueel een lokale bui. Dinsdag zouden we best een warme dag kunnen krijgen met temperaturen tussen 27 en 30 graden.”

“In het tweede deel van de week krijgen we opnieuw de koele variant van de zomer zoals de voorbije dagen: droog met de zon die af en toe schijnt en temperaturen rond 21 graden.”