Siska Schoeters doet opvallende uitspraak: "Waarom zou ik daarover liegen?"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Siska Schoeters is een drukbezette vrouw. Naast haar werk voor Radio 2, Eén en Canvas is ze ook moeder van vier kinderen, waarvan twee pluskinderen.

“Ooit zei ik over mijn kinderen dat ik soms heel even wou dat ze er niet waren”, vertelt Siska Schoeters in Story. “Dat was zo opgeklopt! Meer dan negentig procent van de ouders herkende dat gevoel perfect. Ik was gewoon eerlijk en veel mensen apprecieerden dat.”

Siska praat graag over haar kinderen. “Ik merk dat veel mensen er iets aan hebben. Moeder zijn is niet meer evident. We werken hard, soms zitten we in een nieuw samengesteld gezin, veel vrouwen zijn op zoek naar klankborden, naar dingetjes om zich aan op te trekken, naar ideeën. En eerlijk zijn is gewoon het best. Kinderen hebben is niet alle dagen een groot feest, waarom zou je daar dan over liegen?”

Dat Siska zichzelf in haar kinderen herkent, is een feit. “Lucien is heel perfectionistisch. Als er iets niet lukt, kan die heel ongelukkig worden. Ik maak mezelf graag wijs dat ik niet perfectionistisch ben, maar natuurlijk ben ik dat wel. Minnie stopt dan weer geen twee seconden met praten. Dat herken ik natuurlijk ook. Het is vaak grappig en confronterend tegelijk.”