Een voorbeeld voor iedereen! Romeo's grijpen drastisch in tijdens optreden
PMN
Een voorbeeld voor iedereen! Romeo's grijpen drastisch in tijdens optreden
Foto: Photonews

De Romeo's vierden de nationale feestdag met een optreden in Marbella. Dat is intussen al een jaarlijkse gewoonte geworden.

"Vorig jaar zijn we voor de nationale feestdag ook speciaal naar Marbella gekomen om in de Macaao Beach-club op te treden. Dat feest was toen ongezien. Meer dan 400 Vlamingen: dansend op de tafels. Polonaises à volonté en niemand die van ons lijf kon blijven, we werden bijna opgegeten", herinneren de heren zich nog in Het Laatste Nieuws.

Dit jaar was het anders. Mensen werden aangemaand om het rustig te houden en vooral ook in hun bubbel te blijven. Ze gaven twee optredens van 40 minuten in de beachclub. Het eerste optreden ging goed, maar het tweede optreden dreigde nog helemaal fout te lopen.

Stopgezet
"Sommige mensen hadden het duidelijk moeilijk om zich in te houden", zegt Chris. "De set had geen halfuur langer mogen duren", aldus Gunther. "De mensen hadden iets meer gedronken, ze werden allemaal wat losser. We keken alle drie naar elkaar en wisten: het is goed geweest, hier sluiten we af."

Romeo Davy Gilles hield zich bewust in. "Allez, mannen, zing maar mee. Zoiets hebben we nu bewust niet gedaan." En Gunther Levi zegt zelfs dat de polonaise bewust geschrapt is. Wie 'de Romeo's' nog boekt voor deze zomer, heeft dus de garantie dat allemaal heel veilig zal verlopen.

"Beter zo en wél kunnen optreden, dan geen optredens", is de mening van Chris. "Liefst 99% van de mensen heeft zich uiteindelijk gehouden aan de afspraken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.