“Totaal ongepast als VRT-gezichten dat soort lonen krijgen die betaald worden met belastinggeld”
PMN
“Totaal ongepast als VRT-gezichten dat soort lonen krijgen die betaald worden met belastinggeld”
Foto: Photonews

De VRT moet meer dan ooit op zoek gaan naar eigen talenten. De openbare omroep mag niet meedoen aan het opbod om een bekend gezicht te strikken. Dat staat in een nieuw besluit.

De VRT heeft al heel wat bekende schermgezichten. Carl Huybrechts is ook een voormalig VRT-boegbeeld. Hij vindt het ook niet kunnen mochten VRT-gezichten een buitensporig loon krijgen.

“Hoeveel echte vedetten hebben we eigenlijk? Presentatoren die een studio kunnen vullen met hun présence, bedoel ik dan. Ik vind Philippe Geubels eigenlijk één van de weinige namen voor wie wél al eens de geldbuidel mag opengetrokken worden” reageert Carl in Dag Allemaal.

“Maar voor anderen is dan weer zuinigheid geboden? Geef die mensen loon naar werken, zou ik zeggen. Maar ook niet meer dan dat. En maak alsjeblieft de vergelijking niet met iemand als Nederlander Matthijs van Nieuwkerk (die in z’n topjaren een jaarsalaris had van ruim 600.000 euro, nvdr). Dat soort lonen betalen met belastinggeld zou ik totaal ongepast vinden in ‘klein’ Vlaanderen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.