VRT voert drastische wijziging door in talkshow ‘Vive Le Vélo: “Onverantwoord en onmogelijk”
PMN
VRT voert drastische wijziging door in talkshow ‘Vive Le Vélo: “Onverantwoord en onmogelijk”
Foto: Photonews

De VRT heeft een belangrijk besluit genomen over de talkshow ‘Vive Le Vélo’. Karl Vannieuwkerke reist elk jaar met zijn team door Frankrijk in het kielzog van de ‘Tour De France’.

Dit jaar zal het echter anders zijn. Voor het eerst in veertien jaar zal men niet door Frankrijk reizen. Dit als gevolg van het coronavirus. Presentator Karl Vannieuwkerke vindt het een verstandige beslissing.

“Iedere dag nieuwe gasten overbrengen naar 21 verschillende locaties in Frankrijk, dat is zo goed als onmogelijk. Onverantwoord, bovendien”, legt Karl uit in Het Nieuwsblad.

“Je kan daar niet met je ­bezoekers gaan rondlopen in het circus van de Tour. En je wil ook geen afkooksel brengen van wat de kijker gewend is. Dan moet je je de vraag stellen waarom je nog naar Frankrijk zou gaan.”

“Dankzij Vive la vie weten we dat Belgische locaties net zo goed passen bij een zomerse talkshow”, zegt Vannieuwkerke. “Maar wielerliefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken. Vive le vélo blijft een talkshow over de Ronde van Frankrijk.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.