Maxime De Winne doet pakkende getuigenis: “Ik ben erfelijk belast"
Maxime De Winne doet pakkende getuigenis: “Ik ben erfelijk belast"
Foto: VTM

In Familie vertolkt Maxime De Winne Quinten die na een ongeval in een rolstoel belandde. Het ongeluk sloeg enkele jaren geleden ook in het echte leven toe.

Negen jaar geleden moest Maxime onverwacht afscheid nemen van zijn vader, die op 67-jarige leeftijd aan hartfalen overleed. Ondanks dat het noodlot vroegtijdig toesloeg bij zijn vader leeft de acteur toch met het idee dat hij erg oud zal worden.

“Op het moment dat ik te horen kreeg dat ik erfelijk belast was, heb ik me voorgenomen om toch wat gezonder te gaan leven. Noem het gerust een soort existentiële angst.” Maxime legt in Primo uit dat hij een tijd gebukt ging onder die angst. “Maar ondertussen is die naar de achtergrond verdwenen omdat ik weet dat ik de signalen zal herkennen en op die manier kan ik dus perfect stokoud worden.”

Ook zijn verdriet bepaalde grotendeels zijn leven. “Ik heb dat verdriet toegelaten en ik ben er op een positieve manier mee aan de slag gegaan. In een negatieve spiraal belanden heeft geen zin. Het ongeluk hoort bij het leven. Dat idee aanvaarden maakt me gelukkig”, besluit Maxime.

Meer nieuws

Meer nieuws

.