VTM

Julie krijgt verbaasde reacties wanneer ze dit verklapt over haar man Werner De Smedt: “Mensen schrikken als ik dat zeg”

door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Het is er niet aan te zien, maar op 17 juli wordt Werner De Smedt vijftig. “Het leven begint mij beter en beter af te gaan”, blikt de acteur terug in Story.

Vijftig worden, het is voor Werner De Smedt toch een moment om even bij stil te staan. “Er is al een flink deel van je leven voorbij”, beseft hij. “Je blikt al eens vaker terug. Wat heb ik goed gedaan? Wat was minder? Spijt heb ik in elk geval niet. Ook niet van mijn wildere periode, al ga ik die zeker niet verheerlijken (Werner verloor zich een tijdlang in drank en drugs, red.). Eigenlijk voel ik vooral dankbaarheid, zowel privé als professioneel, voor alle kansen die ik heb gekregen en gepakt en tot een goed einde heb gebracht. Daar ben ik trots op, al is dat een gevoel dat ik wel heb moeten leren toelaten.”

Werner is nochtans een hele tijd zoekende geweest. “Met het ouder worden begint het leven mij beter en beter af te gaan. Ik heb lang geworsteld om mijn plek op deze wereld te vinden. Een interessante periode, maar intussen ben ik rustiger en bezadigder. Ik moet mezelf niet meer bewijzen. En ik heb wel een aantal inzichten verzameld. Eigenlijk is het heel simpel: we moeten gewoon het beste maken van het leven. Niet te veel zorgen maken om morgen, maar in het nu leven. En ik voel me goed in mijn vel, ook als ik in de spiegel kijk.”

Hij ziet er dan ook nog geen vijftig uit. Hij kan makkelijk nog een aantal jaren liegen. Volgens zijn vrouw Julie wordt Werner zelfs mooier met de jaren. “Mensen schrikken als ik zeg dat mijn man vijftig wordt. Volgens mij komt het vooral door zijn weelderige haardos. Mocht Werner ineens kaal worden, dan zou hij er twintig jaar ouder uitzien.”