‘Thuis’-actrice Katrien De Becker erg geraakt door dramatisch nieuws: “Ik heb er al traantjes om gelaten”
‘Thuis’-actrice Katrien De Becker erg geraakt door dramatisch nieuws: “Ik heb er al traantjes om gelaten”
Foto: VRT

Nadat Herbert Flack totaal onverwacht zijn echtgenote verloor, is het bieden van een luisterend oor het beste wat de omgeving van de acteur nu kan doen. Dat vindt ook ‘Thuis’-actrice Katrien De Becker, die benadrukt dat het belangrijk is dat zijn vrienden hem ook na de rouwperiode blijven steunen.

Actrice Katrien De Becker werkte heel nauw samen Herbert Flack tijdens de tournee van De Dame en het Hondje in 2012 en 2013. Ze leerden toen ook zijn vrouw Fabienne beter kennen. “Ook al lopen we elkaars deur niet plat, op belangrijke momenten zijn we er voor de ander”, zegt Katrien in Story.

“Toen ik het nieuws over Fabienne vernam, heb ik Herbert dan ook een heel persoonlijke sms gestuurd. Om hem te laten weten dat ik er voor hem ben en aan hem denk. Hij heeft nog niet gereageerd, maar dat is begrijpelijk. In de eerste plaats zoek je steun bij mensen die heel dicht bij je staan.”

“Binnenkort wil ik hem graag voorstellen om een hapje te gaan eten en te praten, als hij daar zin in heeft. Ik weet wat het is om iemand van dichtbij te verliezen. Ik heb zelf op mijn achtentwintigste mijn vader verloren aan kanker, hij werd maar tweeënvijftig. In het begin staat je telefoon roodgloeiend, daarna vermindert die aandacht. Het is belangrijk dat vrienden hem ook na de rouwperiode blijven steunen, want hij blijft wel alleen.”

“Het zal in elk geval heel zwaar voor Herbert zijn om zo’n sterke madam te moeten missen. Fabienne was altijd goedgezind en positief. Ze betekende veel voor hem, ze was zijn steun en toeverlaat. Wanneer ze niet bij hem was, sprak hij vol lof over haar… Haar dood is zo onrechtvaardig, ik heb er ook al wat traantjes om gelaten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.