Zo gaat het nu met Herbert Flack na het plotse overlijden van zijn vrouw: “Hij probeert zich sterk te houden”
Zo gaat het nu met Herbert Flack na het plotse overlijden van zijn vrouw: “Hij probeert zich sterk te houden”
Foto: Photonews

Herbert Flack gaat door een hel na het plotse overlijden van zijn vrouw Fabienne. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van familie en vrienden. Ook Pieter Aspe, de geestelijke vader van inspecteur Van In, is er voor hem.

“Na het vreselijke nieuws hebben Tamara (zijn vrouw, red.) en ik Herbert meteen een berichtje en bloemen gestuurd”, vertelt Pieter Aspe in Story. “Verder is het beter om hem nu even rust te gunnen. Iedereen wil nu zijn medeleven betuigen. In zijn verdriet delen.”

Pieter moet door gezondheidsproblemen helaas passen voor de afscheidsplechtigheid. “Ik heb me toch mispakt aan de revalidatie. Het is beter om zo’n bijeenkomst te vermijden. Maar na de uitvaart, als het gewone leven weer op gang komt, gaan we zeker afspreken.”

De vrienden hebben wel al even met elkaar gebeld. “Herbert probeert zich echt sterk te houden. We hebben het allebei al eens meegemaakt. Afscheid nemen van een grote liefde. We kennen de fases van een rouwproces. Na een periode van complete verdwazing en ongeloof, begint het leven weer aan je te trekken.”

“Dan heb je twee keuzes: jezelf herpakken of doelloos wegzinken in een poel van verdriet. Herbert zei meteen: “Daar ga ik me tegen verzetten. Dat heeft tijd nodig. Tijd is alles.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.