Dina Tersago is ongerust: “Als ik experts dat hoor zeggen, maak ik mij toch zorgen”
Dina Tersago is ongerust: “Als ik experts dat hoor zeggen, maak ik mij toch zorgen”
Foto: Photonews

Voor Dina Tersago was de lockdownperiode met twee zoontjes in huis niet altijd een sinecure. Veel schoolwerk moest de presentatrice gelukkig niet in goede banen leiden, want haar zonen zaten nog in de kleuterklas. Dat zal ook volgend schooljaar zo zijn, want de oudste, Isak, gaat naar de derde kleuterklas.

“Daar ben ik ergens blij om, met die vreemde periode achter de rug en wie weet nog een coronagolf op komst. Ik heb veel respect voor de leraren en ouders die dat afstandsleren in goede banen hebben geleid. En voor de kinderen zelf. Zo zelfstandig thuis alle leerstof verwerken, zonder eens iets aan de juf of meester te kunnen vragen, ik weet niet of ik dat als kind had gekund”, zegt Dina Tersago in Dag Allemaal.

“Ik was vroeger erg onzeker en vroeg vaak om iets nog eens uit te leggen. Zonder die bevestiging zou ik het noorden zijn kwijtgeraakt. Dus ja, ik ben content dat Isak nog een jaartje kleuter is en hoop dat volgend jaar alles er heel anders uitziet. Als ik experts hoor zeggen dat we wellicht vertrokken zijn voor een reeks pandemieën, dan maak ik me soms zorgen. Maar ik ben geen doemdenker. En voor de kinderen zal corona iets zijn wat ‘erbij hoort’. Dat is zo, maar laten we vooral genieten van onze aapjes en de zomer!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.