Ook Filip en Mathilde kiezen wellicht voor een staycation: “Makkelijk, als je luxueuze Center Parcs in eigen tuin hebt”
Ook Filip en Mathilde kiezen wellicht voor een staycation: “Makkelijk, als je luxueuze Center Parcs in eigen tuin hebt”
Foto: Photonews

Wellicht zullen koning Filip en koningin Mathilde deze zomer het goede voorbeeld geven door in eigen land te blijven. Maar dan nog hoeft het koninklijke gezin zich allesbehalve te vervelen. Dat lezen we in Dag Allemaal.

Met een vakantie in eigen land zouden Filip en Mathilde afwijken van de jarenlange traditie, waarbij het gezin meteen na de nationale feestdag op 21 juli naar het Franse eiland Yeu vertrekt. Of dat ook dit jaar het geval zal zijn, wil het paleis bevestigen noch ontkennen: “De vakantieplannen van de koning en de koningin zijn privé, maar uiteraard zal de koninklijke familie zich strikt houden aan alle reisbeperkingen die opgelegd zijn of misschien nog opgelegd zullen worden.”

De vier kinderen van ons vorstenpaar, Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore, zullen zich echter geen seconde moeten vervelen als hun ouders inderdaad voor een staycation kiezen. “Het domein in Laken is zowat het meest exclusieve Center Parcs dat men zich kan inbeelden”, zegt een voormalige paleismedewerker in Dag Allemaal.

“Met zijn 190 hectare is het park bijna even groot als het prinsdom Monaco. Er zijn vijvers, een buitenzwembad én een tropisch zwemparadijs in de serres. Daar een staycation doorbrengen is niet echt een opoffering.” En dan kan het gezin ook nog altijd naar Ciergnon in de Ardennen. Daar beschikt Filip over een majestueus kasteel op een rots boven de Lesse en vele duizenden hectare aan bossen en velden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.