Koen Crucke krijgt ferme teleurstelling te verwerken: “Ik sta precies geseind als gevaar voor de volksgezondheid”
Koen Crucke krijgt ferme teleurstelling te verwerken: “Ik sta precies geseind als gevaar voor de volksgezondheid”
Foto: Photonews

Koen Crucke zei onlangs in ‘Gert Late Night’ dat hij deze zomer straatmuzikant wilde worden, omdat hij zijn publiek zo hard mist. Niemand geloofde dat hij het meende, maar ondertussen heeft Koen zijn officiële kaart als straatmuzikant van de stad Gent opgehaald. Dat schrijft Dag Allemaal.

“Na die uitspraak in ‘Gert Late Night’ dacht ik: maar waarom niet eigenlijk? Zo kan ik mijn vaste accordeonist ook wat ondersteunen. Die jongen zit al maanden zonder werk. Na mijn optreden ga ik rond met de klak en alles wat erin zit, is voor hem”, zegt Koen Crucke. “Ikzelf ga door die coronacrisis geen boterham minder eten, maar voor beginnende artiesten is het een bloedbad.”

Maar ondanks zijn vergunning, mag Koen niet op straat optreden. “In de begeleidende brief staat: ‘Meneer Crucke, u heeft nu uw kaart, maar optreden mag u niet.’ Doordat ik een bekende kop heb, vrezen ze dat er meteen honderd of tweehonderd man rond mij zal staan. Ook mijn accordeonist kreeg een waarschuwing toen hij zijn kaart ontving: ‘Maar niet optreden met Koen Crucke, hé.’ Ik sta in de stad Gent precies geseind als een gevaar voor de volksgezondheid. Terwijl er geen mens voorzichtiger is dan ik.”

Koen begrijpt wel dat de stad geen risico wil nemen. “Maar toch, soms gaan ze er een beetje over. Zoals recent, toen we met de Gentse artiesten een actie hielden op de Korenmarkt om aandacht te vragen voor het lot van de mensen in onze sector. We stonden daar een halfuurtje doodstil en dan waren we weer weg. De politie kwam een paar keer voorbijgereden, maar deed niets. Maar achteraf kregen de organisatoren wel een GAS-boete van 250 euro. Dat is toch verschrikkelijk.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.