De Kampioenen gaan nog één keer samenwerken en maken pakkend eerbetoon aan Johny Voners: “Zo zou hij het gewild hebben”
De Kampioenen gaan nog één keer samenwerken en maken pakkend eerbetoon aan Johny Voners: “Zo zou hij het gewild hebben”
Foto: Photonews

De ploeg achter F.C. De Kampioenen wil dan toch nog samenwerken. Zelfs Marijn Devalck, die eerder niet meer wilde meedoen uit respect voor Johny Voners, zal erbij zijn. Dat schrijft Dag Allemaal.

“Dat klopt”, zegt Marijn Devalck (Boma). “Ik wil niet tegendraads doen. Dus heb ik me uit de stemming teruggetrokken. Wil de meerderheid nog een laatste keer samenkomen en wordt er een deal gevonden met de VRT, dan wil ik gerust meedoen. Als het maar mooi en goed wordt.”

Na het overlijden van Johny Voners klonk Devalck nochtans vastbesloten. Voor hem kon er geen vervolg meer komen aan het Kampioenen-verhaal. “Maar dat was dus in de veronderstelling dat we die achtdelige reeks zouden maken. Waarbij we bijna zouden doen alsof er niets gebeurd was met Johny. Dat kon absoluut niet voor mij. Het zou aanvoelen alsof we ‘De Kampioenen’ schaamteloos zouden uitmelken.”

Maar de plannen zijn dus veranderd. “Ik moet zeggen, ons Anneke (Swartenbroekx, scenariste van de reeks, nvdr) heeft niet stilgezeten. Ze is gaan nadenken over een waardige manier om toch een mooi afscheid te krijgen, na dertig jaar succes op televisie. En daar kan ik mee leven.”

“Er ligt een tv-idee op tafel. Om zo te eindigen waar we gestart zijn. Maar ’t zal geen reeks van acht afleveringen zijn. Noem het een eenmalige, pakkende reünie, zonder al te veel melodrama. (er wordt gemikt op een uitzending rond kerst, nvdr). Een eerbetoon, zoals ons publiek dat volgens mij wil. En zoals ook Johny het gewild zou hebben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.