VTM

Piet Huysentruyt over de donkere kant van de roem ten tijde ‘SOS Piet’: “Daarom was het de minst gelukkige periode uit heel mijn carrière”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In Het Nieuwsblad vertelt Piet Huysentruyt dat hij zich ten tijde ‘SOS Piet’ vaak eenzaam heeft gevoeld. Nochtans stond hij toen aan het toppunt van zijn roem.

“Geloof mij: op de top van je carrière ben je het minst gelukkig. Je ziet je vrouw niet meer, je kinderen, maar wel veel vreemde personen die erbij willen zijn omdat er misschien centen te verdienen vallen”, zegt Piet Huysentruyt.

“Ik stond in het middelpunt van de aandacht, maar vele avonden ben ik alleen voor mijn tv in slaap gevallen in mijn appartement in Antwerpen, terwijl mijn vrouw en kinderen in Frankrijk waren. En dan gaat de carrière bergaf en voel je je nog meer alleen, want al die 'vrienden' vallen weg.”

“Het leven gaat in ups en downs en je echte vrienden kun je op een paar vingers tellen. Dat heb ik toen geleerd. Ik heb vrienden die ik vijf jaar niet zie, maar als ik bel, hoor ik: Vriend Piet, hoe gaat het? Dan zeg ik: Goed, vriend Jan, en met u? In echte vriendschap móét er niets.”