Ray Verhaeghe brengt prachtig eerbetoon aan zijn overleden echtgenote
Ray Verhaeghe brengt prachtig eerbetoon aan zijn overleden echtgenote
Foto: Medialaan

‘Familie’-acteur Ray Verhaeghe heeft zich tijdens de lockdown met moment echt eenzaam gevoeld. Om aan dat isolement te ontsnappen, zocht hij deze lente meer dan ooit toevlucht tot zijn tuin.

“Voor mij was die de voorbije maanden heel belangrijk. Zodra er een beetje zon was, kon ik toch even uit mijn cocon. Even uitbreken uit die beslotenheid en contact opzoeken met de natuur zorgt voor een verruiming van de geest. Ik kon er ook de beentjes strekken en kijken naar de passerende mensen”, vertelt Ray Verhaeghe in Story.

In de tuin werken helpt Ray ook om zijn zinnen te verzetten. “Tuinieren is inderdaad een goed tijdverdrijf, en er is altijd wel iets te doen. Het gras wordt sinds enkele jaren gemaaid door de tuinman, en hij snoeit ook de hagen en fruitbomen, maar de kleine werkjes doe ik zelf. De bloemen twee keer per dag water geven als het warm is, onkruid wieden, plantjes bijknippen en vooral de Bonsai-boompjes onderhouden.”

“Mijn vrouw heeft die vroeger gekweekt, sommige zijn al meer dan dertig jaar oud. Andere heb ik dan weer recent zelf gekweekt, want ik zet die traditie verder, als een soort eerbetoon aan mijn overleden echtgenote. En het is boeiend, zo'n plant bestuderen en zo vormgeven dat de verhoudingen nog kloppen. Zo laat ik een beetje de kunstenaar in mezelf los”, lacht Ray.

Meer nieuws

Meer nieuws

.