Koen Crucke doet heftige uitspraak: “Als dat gebeurt, maak ik er zelf een einde aan”
Koen Crucke doet heftige uitspraak: “Als dat gebeurt, maak ik er zelf een einde aan”
Foto: Photonews

Koen Crucke was zaterdag te gast in het programma ‘De Boshut’ op Radio 1. Daar vertelde hij over hoe mentaal zwaar de lockdown voor hem was. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“Ik was echt depressief”, zei Koen Crucke. “Waarom zou ik nog moeten repeteren? Waarom zou ik nog liedjes moeten inoefenen? We wisten toch niet wanneer we ze zouden kunnen brengen.” Koen zag de toekomst bijgevolg somber in. “Ik dacht: ‘Is dit nu het lot dat mij beschoren is als ik ouder ben en niet meer ga kunnen zingen?’ ’s Morgens opstaan, ontbijten, douchen, een wandeling maken, wat televisiekijken en dan weer in je bed kruipen. Elke dag hetzelfde.”

“En vooral: niet meer voor een publiek kunnen staan. Dan mogen ze mij komen halen”, klonk het. “Muziek en zingen zijn mijn leven. Als ik dat niet meer kan, dan maak ik er zelf een einde aan.” Koen geeft toe dat dat egoïstisch is. “Maar ik denk dat je dat sowieso wel een beetje bent wanneer je een zekere status bereikt hebt en je al een zekere weg hebt afgelegd. Ik wil dat niet kwijt: je ding kunnen doen, aandacht krijgen ook. Ik zeg altijd: als je een optreden gegeven hebt en je ziet de zaal recht veren en roepen en klappen, da’s beter dan een orgasme.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.