Uitspraken van prins Harry botsen op ongeloof: “Hij is compleet de weg kwijt, dit is een rasechte belediging tegenover de Queen”
Uitspraken van prins Harry botsen op ongeloof: “Hij is compleet de weg kwijt, dit is een rasechte belediging tegenover de Queen”
Foto: Photonews

Royalty-fotograaf Arthur Edwards is diep teleurgesteld in prins Harry. Hij vindt recente uitspraken van de hertog echt niet kunnen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Prins Harry sprak zich de voorbije week namelijk uit over de Commonwealth, een samenwerkingsverband van 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse Queen Elizabeth als staatshoofd. De prins vindt dat de Britse fouten uit het koloniale verleden erkend moeten worden.

“We kunnen alleen maar vooruitgaan als we het verleden erkennen”, zei de prins in een filmpje. “Zoveel mensen hebben het geweldig gedaan door het verleden te erkennen en door te proberen om de fouten recht te zetten, maar ik denk dat we allemaal kunnen toegeven dat er nog veel meer werk is.”

Deze uitspraken zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij de fotograaf. “Prins Harry mag z’n eigen mening hebben”, zegt hij in de krant The Sun. “Maar door kritiek te uiten op de Commonwealth, de organisatie die z’n grootmoeder het nauwst aan het hart ligt, laat hij zien dat hij compleet de weg kwijt is.”

“Hij wéét hoe belangrijk de Commonwealth is voor de Queen, net zoals Meghan, op wiens huwelijkssluier een bloem van elke lidstaat geborduurd was. Kritiek uiten op dat ene dat de Queen meer dan alle andere dingen koestert - het instandhouden van de Commonwealth - is een rasechte belediging. Het maakt niet uit wat het paleis daar officieel over zegt. Harry moet stoppen met naar z’n vrouw te luisteren, die hem die ideeën influistert.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.