Tweelingzus van Anuna De Wever neemt geen blad voor de mond: “Ze is heel oordelend en arrogant”
Tweelingzus van Anuna De Wever neemt geen blad voor de mond: “Ze is heel oordelend en arrogant”
Foto: Instagram

In De Morgen doet Luka De Wever een boekje open over haar tweelingzus, klimaatactiviste Anuna De Wever. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond.

De klimaatstrijd van Anuna De Wever heeft ook het doen en denken van haar tweelingzus Luka veranderd. “Ik moest plots ook voldoen aan de verwachtingen die op haar werden geprojecteerd. Dus lette ik erop om niet met een plastic zakje gezien te worden”, zegt ze. “Ik ben ook geëvolueerd in mijn denken: ik ben vegetariër geworden, vlieg niet meer binnen Europa en denk na over de kleren die ik koop. Doe ik dat niet, dan komt het vingertje van Anuna boven en volgt de commentaar.”

"Ze is heel oordelend, arrogant ook. Dat weet ze van zichzelf”, aldus Luka. “Dat maakt haar ook charismatisch. Ik studeer psychologie, en hoewel ik me er tegen verzet, analyseer ik mijn zus haast automatisch. Anuna is een intense vrouw, met een groot vertrouwen in haar eigen competenties. Ze draagt bewust een deftige coltrui, komt een zaal vol beleidsmakers binnen en laat zich niet aan de kant schuiven. Omdat ze wéét dat ze iets bij te dragen heeft. Haar arrogantie is dus wel terecht.”

"Het vingertje is wel vervelend natuurlijk, dus zet ik haar soms ook op haar plaats als ze weer begint over de oorlog in Jemen of kinderarbeid in Bangladesh: 'Nu even niet, Anuna.' Wij hebben een soort safe space waar we dat soort onderwerpen parkeren. En dat lukt. We komen elkaar halfweg tegen en respecteren elkaar, meer dan ooit. Ik ben echt trots op onze band."

Meer nieuws

Meer nieuws

.