Piet Huysentruyt heeft zich grote zorgen gemaakt om zijn vrouw: “Het heeft er niet goed uitgezien voor haar”

door: Redactie
Piet Huysentruyt vertelt in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad dat hij zich grote zorgen heeft gemaakt om zijn vrouw. Hij vermoedt dat ze corona heeft gehad.

“Ik woon in Frankrijk en Zuid-Afrika. Ik heb zelfs geen huis meer in België. Dat zit in mijn familie. Ik heb de drang om rond te trekken. Maar ik heb ook een sterke behoefte aan een warme thuis, zoals ik vroeger zelf heb gekend”, vertelt Piet Huysentruyt.

“Zowel in Frankrijk als Zuid-Afrika is mijn huis een thuis. Ik maak er paté, opgelegde citroenen, confituur. Dat doe je alleen als je ergens echt thuis bent. Net zoals er vroeger een puddingske met petit-beurrekes in de frigo stond als we thuiskwamen.”

“Dat de kinderen bij ons kunnen thuiskomen, vind ik ook enorm belangrijk. Afgelopen winter is mijn vrouw Vero zwaar ziek geworden. Waarschijnlijk corona. Het heeft er even niet goed uitgezien. Ik heb tegen de kinderen gezegd: Het mag kosten wat het kost, volgende kerst komen jullie naar Kaapstad. Die hechte familiemomenten, ik wil die weer installeren.”