Marc Van Ranst onthult waar hij en zijn gezin deze zomer naartoe gaan: “Dat staat sowieso op ons lijstje”
Marc Van Ranst onthult waar hij en zijn gezin deze zomer naartoe gaan: “Dat staat sowieso op ons lijstje”
Foto: Photonews

Virologen raden aan om niet of niet te ver te reizen. In De Morgen onthult Marc Van Ranst hoe hij zelf iets van de vakantie zal proberen te maken.

Een volledige week ervantussen zit er voor viroloog Marc Van Ranst niet in. Daar zijn de omstandigheden niet naar. "Niet dat ik er geen nood aan heb, maar ik wil met een gerust gemoed in verlof kunnen gaan. Anders heb ik meer stress dan plezier”, klinkt het.

Het wordt eerst nog hard doorwerken voor zijn hele ploeg. "We hebben nog veel voor te bereiden. Want zelfs al volgt er geen tweede golf, midden september gaat het traditionele verkoudheidsseizoen van start. Die virussen zullen ook de ronde doen en koorts geven."

Een reis naar het buitenland raadt Van Ranst af, en daar zal hij zichzelf dus ook niet aan wagen. Het worden snipperdagen: daguitstappen in eigen land of vlak over de Nederlandse grens. "Mijn zoon klaagt niet, hij amuseert zich even goed dichter bij huis. Sowieso staat ook de Efteling op ons lijstje, en een dagje Pairi Daiza en Plopsaland.”

“Zullen de mensen mij niet te veel aanklampen? Daar heb ik nu nog niet over nagedacht, zie. Maar ik neem aan dat die bezoekers er komen om zich te amuseren, niet om een coronapraatje te slaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.