Siska Schoeters zwijgt niet langer: “Maar dat mag je als vrouw niet zeggen, want dan ben je zogezegd een bitch”
Siska Schoeters zwijgt niet langer: “Maar dat mag je als vrouw niet zeggen, want dan ben je zogezegd een bitch”
Foto: Photonews

Siska Schoeters heeft ondervonden dat je als vrouw nog altijd niet evenveel mag zeggen als een man. Een uitspraak in ‘Gert Late Night’ heeft haar veel commentaar opgeleverd.

“Toen ik in 'Gert Late Night' te gast was, heb ik in het bed tegen James Cooke verteld dat het mijn ambitie is om bij Eén en Radio 2 de leading lady te worden”, vertelt Siska Schoeters in Het Laatste Nieuws.

Daar kwam heel wat commentaar op. “Ik had een voorgevoel. 'Komt dat niet verkeerd over?', vroeg ik aan Gert, die toch al wat jaren op de teller heeft. 'Waarom? Wie is er nu leading lady bij Eén, misschien?', antwoordde hij. 'Je pakt toch niemand haar plaats af?'”

“De meisjes in het productieteam zeiden: 'Yes! Zeg het maar ne keer!' Van vrouwen horen veel mensen nog altijd niet graag dat ze ambitieus zijn. Want dan ben je zogezegd een bitch die over lijken gaat. Maar dat zou ik nooit doen.”

“De enige reden waarom ik leading lady wil worden, is omdat ik dat plezant vind. Ik leef van projectjes. Of dat nu een bloemenweide aanleggen is hier bij de vijver, of iets professioneels: ik vind het leuk om ergens naartoe te werken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.