Bart Peeters doet straffe uitspraak over Pascale Naessens: “Als het van haar afhangt, wordt dat morgen afgeschaft”
Bart Peeters doet straffe uitspraak over Pascale Naessens: “Als het van haar afhangt, wordt dat morgen afgeschaft”
Foto: Photonews

Artiesten kunnen een beetje terug ademen nu ze af en toe toch al kleinere optredens kunnen geven. Voor hen is er de afgelopen maanden veel veranderd. In de entertainmentsector wordt zelfs gevreesd dat het oude normaal nooit meer terugkeert. Bart Peeters ziet verandering als iets van alle tijden, en verwacht dat alles uiteindelijk weer in de plooi zal vallen.

“Verschuivingen zijn er altijd, toch? Tien jaar geleden werd al gezegd dat televisie zich zou verleggen naar het internet, en intussen klopt dat ook”, zegt Bart Peeters in de Gazet van Antwerpen. “Iemand als Laura Tesoro is daar zeer behendig in: haar bereik via het internet is een stuk groter dan dat van de televisiezender Vier. Nora Gharib doet het ook geweldig goed met haar Pregnancy Diary op YouTube. Dat blijkt zelfs een verdienmodel.”

“Alles is voortdurend in beweging. Ik herinner me nog dat ik in 1980 Mills Music Shop in Wilrijk binnenstapte, de muziekwinkel van Miel Gielen, bassist van The Pebbles. Ik kwam een gitaar kopen. Waarop Miel me ernstig aansprak en zei dat hij niet meer in gitaren deed. Het waren nu allemaal synthesizers geworden. En elektronische drums.”

“Ik ben dus oud genoeg om al een paar van die grote omwentelingen te hebben meegemaakt. Vlaamstalige muziek werd op een gegeven moment ook uitgespuwd, hé. Er is al zo veel keer het laatste uur van van alles en nog wat geslagen. Als het van Pascale Naessens afhangt, wordt morgen chocolade afgeschaft. Maar ik maak me sterk dat het zo'n vaart niet zal lopen. En dat ook de concertsector dit allemaal te boven komt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.