Marc Van Ranst waarschuwt nu besmettingscijfers niet meer dalen: “We zijn niet klaar voor een tweede golf”
Marc Van Ranst waarschuwt nu besmettingscijfers niet meer dalen: “We zijn niet klaar voor een tweede golf”
Foto: VTM

De besmettingscijfers dalen niet langer. Viroloog Marc Van Ranst waarschuwt dat we niet klaar zijn voor een tweede golf. “We zitten met een zorgsector die gewoon moe is”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Het dal is bereikt. En dan vrees je natuurlijk dat het terug omhoog zal gaan. Ik denk dat iedereen zijn best moet doen”, zegt Marc Van Ranst. Volgens de viroloog zijn we niet klaar voor een tweede golf: “Nee, we zijn daar niet klaar voor, om verschillende redenen. We zitten met een zorgsector die gewoon moe is. Die heeft nu nood aan een tijdje rust. Dat merk je als je met zorgverleners spreekt, men is tot aan het gaatje gegaan. Dan hoort er nu normaal gezien een periode te komen waar de batterijen terug kunnen opgeladen worden.”

Het is nu een kwestie van de achterstand in de ziekenhuizen weg te werken. “Er zijn een heleboel mensen die niet in de Covid-afdeling hebben gewerkt, die nu massa’s consultaties achterstaan, door al die mensen die niet naar ziekenhuis zijn kunnen gaan door de Covid-problematiek. Dus er zijn nog heel wat mensen die heel hard aan het werken zijn. Deze sector heeft nood aan wat rust.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.