Mysterie opgelost? “Dankzij deze ‘wondertechniek’ heeft Helmut Lotti zijn nieuwe haardos”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Helmut Lotti heeft opnieuw haar. Wat zijn geheim is, daarover houdt de zanger de lippen stijf op elkaar. Maar in Het Nieuwsblad lezen we dat Helmut zijn volle haardos te danken zou hebben aan een haarstukje dat op de huid wordt gekleefd.

De wondertechniek die Helmut Lotti zijn nieuw kapsel bezorgde circuleert onder verschillende namen: Dermaskin, ContactSkin of een Lace Hair System. Volgens de krant zou Helmut zijn nieuwe coup in Nederland gekregen hebben. “ContactSkin is een haarprothese die bestaat uit een transparante dunne folie waarop echte haren zijn aangebracht”, zegt Marian Van Laere van Haarcenter Aalst.

“Die wordt op het hoofd gekleefd en vervolgens met het eigen haar geknipt en gemodelleerd. Het is zo stevig aan het hoofd gehecht dat je er gewoon mee kan sporten en slapen. Maar vooral: het valt niet op dat het een haarstukje is. En ja, sinds Helmut Lotti zijn nieuwe kapsel heeft geshowd, is de vraag nog gestegen.”

Ook Ivan Vermeer, zaakvoerder van Esthetic Airlines, denkt dat Helmut niet voor een haartransplantatie gegaan is. “Daarvoor zou hij niet in aanmerking komen, want zijn donorzone is te klein”, zegt hij in Dag Allemaal. “Je moet van nature zelf nog meer haar achter op het hoofd hebben.”

“Ik denk – als ik hem zo bekijk – dat hij heeft gekozen voor een dermaskin. Dat is een haarstuk gemaakt van een heel fijne laag huid die vervolgens op het hoofd wordt geplakt. Aan de zijkanten zie je dan je echte haar. Bij een transplantatie krijg je pas na een jaar het gewenste resultaat, bij een dermaskin meteen.”

“In principe is dit dus een toupetje zoals Helmut jaren heeft gehad, maar intussen zijn de technieken zeer sterk geëvolueerd”, zegt Vermeer. “Dit haarstukje kan je makkelijk drie tot vier weken dragen, nadien moet je het laten bijwerken.”