Harry en Meghan delen scherpe steek uit in boodschap: “Een aanval tegen de Queen”
Harry en Meghan delen scherpe steek uit in boodschap: “Een aanval tegen de Queen”
Foto: Photonews

Prins Harry en Meghan Markle hebben opgeroepen om de Britse fouten uit het koloniaal verleden te erkennen. Dat deden ze tijdens een online bijeenkomst van de Commonwealth Trust met jonge leiders uit de 54 lidstaten van het Gemenebest. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

“Er is geen manier om vooruit te komen als we het verleden niet erkennen”, zei prins Harry. “Zoveel mensen hebben ongelooflijk goed werk verricht door het verleden te erkennen en door te proberen die fouten recht te zetten, maar ik denk dat we allemaal beseffen dat er nog zoveel meer te doen is. Het zal niet gemakkelijk worden en in sommige gevallen zal het niet comfortabel zijn, maar het moet gedaan worden, want raad eens: iedereen heeft er baat bij”, voegde de prins toe.

Met hun uitspraken delen ze een steek uit aan het Britse rijk. Nochtans is dat volledig tegen het protocol, want royals mogen zich politiek niet uitlaten. Volgens kenners van het Britse koningshuis zal de Queen helemaal niet amused zijn door deze boodschap van haar kleinzoon en zijn echtgenote.

In Good Morning Britain haalde Piers Morgan dan ook vlijmscherp uit naar het koppel. Hij noemde de uitlatingen van Harry en Meghan een aanval tegen het Gemenebest, en dus tegen de Queen, want zij is daar het hoofd van.

“Ze plaatsen zich daarmee alweer op de nieuwsagenda. Ze zullen weer bekritiseerd worden en vervolgens weer het slachtoffer spelen. Ze zullen dan weer zeggen: ‘Hoe durf je ons te bekritiseren’, en zo gaat dat circus maar door.”

En daarmee was de kritiek van Morgan nog niet voorbij. “Die twee zitten in hun grote villa in Hollywood en toch willen ze voortdurend in zulke video’s opduiken om iedereen te zeggen hoe ze zich moeten gedragen en hun leven moeten leiden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.